Adresarea adevărului întunecat din spatele bolii infecțioase: încălcarea drepturilor omului în epoca pandemiei COVID-19

Florida News

Fostul judecător Petre Lăzăroiu a scris o scrisoare în sprijinul activităților de pace HWPL

Membrii bisericii Shincheonji donează plasmă

ONG-urile și liderii religioși ai Organizației Națiunilor Unite solicită încetarea opresiunii religioase și a încălcărilor drepturilor omului

REPUBLIC OF KOREA, July 21, 2020 /EINPresswire.com/ — ONG-urile de la ONU și liderii religioși solicită rectificarea privind opresiunea religiei și încălcarea drepturilor omului – 4,000 de membri care s-au vindecat de COVID-19 din Shincheonji, din Coreea de Sud încep donarea de plasma

Pe măsură ce epidemia COVID-19, care a început în noiembrie 2019, făcând întreaga lume să fie într-o frică și teroare, a intrat în cel de-al doilea val, infecțiile răspândite au dus la un set de daune secundare de discriminare a pacienților confirmați în funcție de regiune, rasă umană și de religia lor.

Atunci când un număr mare de membri din Shincheonji Biserica lui Isus din zona metropolitană Daegu a fost infectat în stadiul incipient al valului coronavirusului, guvernul coreean și mass-media au atras atenția asupra Bisericii Shincheonji drept principalul vinovat din spatele acestei pandemii și i-au făcut responsabili prin arestarea punitivă și investigație. Guvernul a pus responsabilitatea pentru infecțiile masive cauzate de eșecurile din carantină pe un grup religios minoritar, lăsând Biserica Shincheonji să fie țapul ispășitor pentru epidemia COVID-19.

În februarie, guvernul a solicitat Bisericii Shincheonji să prezinte lista și informațiile personale ale membrilor săi, indiferent dacă erau cazuri confirmate de COVID-19. Chiar dacă autoritățile susțin că acțiunea lor a fost de a preveni infecția ulterioară, aceasta a dus la o serie de încălcări ale drepturilor omului, cum ar fi părăsirea forțată de la locul de muncă și încălcarea legii privind protecția informațiilor personale atunci când informațiile personale au fost dezvăluite.

Pe 30 iunie, la cel de-al 44-lea Consiliu al Drepturilor Omului ONU care s-a desfășurat la biroul de la Geneva, Michelle Bachelet, Înaltul Comisar pentru Drepturile Omului, a făcut referire la răspunsul guvernului coreean față de COVID-19 și la permiterea lor de testare anonimă. “Încurajez luarea în considerare și adoptarea rapidă a unei legi cuprinzătoare împotriva discriminării, bazându-se pe lecțiile învățate din răspunsul său la pandemie.”

Acest lucru a fost pentru a sublinia un tratamet discriminatoriu față de încălcarea drepturilor omului care a avut loc în faza de răspuns al Coreei la pandemie, întrucât problemele legate de drepturile omului rezultate în urma COVID-19 au devenit mai grave în fiecare țară.

Președintele Man-hee Lee al Shincheonji Biserica lui Isus a încurajat membrii care s-au vindecat pe deplin de COVID-19 să-și doneze plasma sanguină pentru a ajuta la dezvoltarea unui tratament pentru coronavirus. Aproximativ 4.000 de membri ai bisericii și-au exprimat intenția de a dona. Începând cu data de 13, cu 500 de persoane în fiecare zi pentru următoarele cinci zile, a început colectarea plasmei sanguine. Plasma colectată prin studii clinice va fi utilizată pentru fabricarea medicamentelor.

Dl Petre Lăzăroiu, fostul judecător al Curții Constituționale a României a afirmat că „Când guvernul încearcă să desființeze această organizație, de fapt încalcă în picioare și libertatea asocierii și libertarea de exprimare. Este total greșit să dai vina pe un segment de popilație pentru ce se întamplă în jurul tău. Nici măcar în Coreea nu pot să îmi imaginez că poate un guvern să desfiinteze o organizație , ci numai justitia poate să desfiinteze o organizație, printr-o hotărâre oferită de un judecator. În constituția României este mentionat că o organizație, un partid nu poate fi desființată decât dacă luptă împotriva drepturilor oamenilor, adică dacă nu recunoaște drepturile minorităților. ”

În ceea ce privește excesul de-a face Biserica Shincheonji țapul ispășitor, Swami Vedanand Saraswati, Președinta Hinduismului Spiritual al Arya Samaj din Africa de Sud, a declaratîntr-un comunicat subliniind oprirea acțiunilor discriminatorii și a atitudinii care vizează acest singur grup religios. „Solicit guvernului sud-coreean și altor autorități relevante să renunțe imediat la toate acuzațiile și procesele și, mai degrabă, să susțină eforturile Bisericii Shincheonji în încurajarea altor pacienți vindecați să-și doneze plasma. Să urmăm cu toții exemplul nobil stabilit de președinte și încurajăm sprijinul pentru lupta împotriva COVID-19.”

În articolul ei intitulat „Discriminarea religioasă împiedică răspunsul covid-19” postat în revista medicală britanică BMJ, jurnalista independentă Sonia Sarkar citează cuvintele lui Michael Kugelman, director adjunct al Programului Asia la Centrul Wilson, un institut cu sediul în SUA. El a spus: „Când oamenii cu prejudecăți sunt îngrijorați și simt că nu au niciun control asupra unei amenințări înfricoșătoare precum pandemia, ei vor apela la tactica încercată și adevărată de a-i numi țapii ispășitori pe suspecții obișnuiți: minoritățile religioase și alte comunități persecutate.”
Corectând practicile greșite, prejudecățile și discriminarea în societate va afecta, de asemenea, prevenirea viitoarelor infecții secundare, spun experții.

Referințe:
[44th Human Rights Council, High Commissioner Michelle Bachelet’s Speech]
https://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Pages/DisplayNews.aspx?NewsID=26015&LangID=E
[Statement of Swami Vedanand Saraswati, Spiritual Head of Arya Samaj in South Africa]

https://bit.ly/30swgB3
[“Religious discrimination is hindering the COVID-19 response”, Sonia Sarkar]
https://www.bmj.com/content/369/bmj.m2280

Neacsu Raluca
newscj
+40 767 858 148
email us here

Leave a Reply